Обеспечение навигационной безопасности плавания - Степаненко, А. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Приведені вимоги Кодекса Міжнародної Конвенції про підготовку і дипломування моряків танесення вахти (STCW-95) та Кодекса управління безпекою експлуатації суден і охорони морськогосередовища (ISM-92) для проведення попередньої підготовки до наступного плавання та крімпідбору посібників і карт і виконання наступної прокладки вимагають аналізувати точністьвизначення місцеположення судна.