Автоматизована кластеризація зображень клітин пацієнта з використанням штучного інтелекту - Кунашев, Д. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Обґрунтовано актуальність автоматизації процесів діагностики захворювань на основі аналізузображень клітин пацієнтів з їх попередньою автоматизованою кластеризацією. Вказаноперспективність використання штучного інтелекту, зокрема штучних нейронних мереж, які єсучасним, ефективним та потужними засобом автоматизації в умовах неповноти та зашумленостіаналізованої інформації, наприклад, при цитологічних дослідженнях.