О необходимости повышения эффективности речных информационных систем с целью обеспечения безопасности судоходства - Чимшир, В. И.; Коломиец, Д. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
Проведено аналіз перспектив розвитку інфраструктури внутрішніх водних шляхів звикористанням річкових інформаційних систем. Виділено основні структурні елементи сучасноїрічкової інформаційної системи. Визначено основні проблеми, які стоять на шляху підвищеннябезпеки судноплавства під управлінням річкових інформаційних систем.