Управление процессом выдачи расплава на плавильно-заливочном участке литейного цеха - Дёмин, Д. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2015)
У статті описана схема управління процесом видачі розплаву з електропечі на ливарнийконвеєр, характерною особливістю якої є використання в системі «піч – ливарний конвеєр»двопозиційного заливального автомату та вісодозуючого пристрою, що забезпечує видачу розплавупорціями у відповідності до оптимальної технологічної схеми плавки. Показано, що використаннясхеми управління, що описана, забезпечує виконання компромісного критерію оптимізації, щовраховує як вимоги по мінімізації енерговитрат, так і вимоги по мінімізації простою конвеєра.