Индикаторный коэффициент полезного действия - интегральный диагностический параметр отдельных цилиндров двигателя - Зубенко, Д. .Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У статті розглянуті питання неравномрності навантаження циліндрів в двигунах внутрішньогозгоряння. Показано яким чином нерівномірність навантаження в циліндрах двигунів внутрішньогозгоряння впливає на ресурс основних конструктивних елементів машини, надійність роботи і витратапалива.