Ультрафиолетовое излучение для обеззараживания сыпучих пищевых продуктов - Семенов, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
В роботі представлені результати знезараження сипучих харчових продуктів ультрафіолетовимвипромінюванням. Запропоновано технологію бактерицидного знезараження сипучих продуктів зрозміром частинок до 50 мкм. Проведені необхідні розрахунки, пов'язані з дозою опромінення, зчасом перебування частинок в зоні опромінення та необхідною дозою інактивації в залежності відвиду бактерій.