Аналіз використання інформаційних критеріїв у моделях оцінки надійності програмного забезпечення - Яковина, В. .С.; Федасюк, Д. .В.; Нитребич, О. .О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Ефективне функціонування сучасних інформаційних технологій та комп’ютерної техніки неможливо уявити без якісної розробки програмного забезпечення. У роботі представлено модель оцінювання надійності програмного забезпечення з використанням Марковських ланцюгів вищого порядку, що дозволяє врахувати взаємозалежність виконання компонент програмного продукту. Для пошуку оптимального порядку Марковського процесу, що найбільш точно відображатиме характер виконання програмного забезпечення, проаналізовані інформаційні критерії