Изучение пребиотических свойств заменителя сахара лактитола в условиях in vitro - Хижняк, О. .С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Проведено дослідження з підтвердження пребіотіческіх властивостей замінника цукру нового покоління - лактітола. Доведено поліпшення основних фізіологічних параметрів культури біфідобактерій штаму Bifidobacterium bifidum ЛВА-3 і лактобацил штаму Lactobacillus Plantarum при введенні лактітола до складу живильного ростовой середовища, як при культивуванні монокультур, так і при спільному культивуванні. Визначено оптимальна концентрація лактітола у складі живильного середовища для спільного культивування зазначених бактерій