Синтез метода идентификации видеоизображения интерференционной полосы поверхности функциональных подложек электронной техники - Невлюдов, И. .Ш.; Андрусевич, А. .А.; Жарикова, И. .В.; Резниченко, А. .Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
У статті розглянуті питання обробки зображень в автоматизованій системі контролю шорсткості поверхні підкладок для виробів електронної техніки. Сформовано вимоги до розроблюваної технології контролю, виконані огляд та аналіз методів ідентифікації напівтонових зображень. Синтезований метод ідентифікації відеозображення інтерференційної смуги поверхні на основі методів поелементних перетворень, лінійного контрастування, порогової обробки і порогового поділу