Теоретический анализ резонаторной системы для измерения хемилюминесценции семян подсолнуха - Чёрная, М. .А.; Кузмичёв, И. .К. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2014)
Попередні теоретичні та експериментальні дослідження показують, що бажані зміни ходу інформаційних процесів в біологічному об'єкті (насінні) можливе тільки при оптимальному поєднанні значень біотропного параметрів впливає електромагнітного поля, для визначення яких необхідно використовувати метод вимірювання хемілюмінесценції на основі резонаторних систем. У даній статті проведено теоретичний аналіз відкритої системи резонатора з визначенням її конструктивних параметрів для вимірювання надслабкого світіння насіння соняшнику, що знаходяться під впливом низькоенергетичного (інформаціоннного) електромагнітного поля