Исследование влияния технологии термомехани-ческого упрочнения проката на комплекс структурных составляющих и прогнозирование механических свойств - Мацышин, С. О.; Мамаев, А. В.; Лясов, В. Г.; Житникович, П. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
В статті описані технологія виробництва термозміцненної арматури з прокатного нагріву та результати проведеного прискоренного охолодження та термічного зміцнення арматурного прокату Ø 12 мм на класс А500С зі сталі Ст3ТРпс в потоці дрібно сортового стану 250-4 ПАО «Арселор Міттал Кривий Ріг». Встановлено, що у поверхні мікроструктура металу складається з відпущеного мартенситу, за ободком зі структурою відпущеного мартенситу знаходиться перехідна зона зі структурою низькотемпературного бейніту з ділянками троститу.