Проблеми інтермодальних перевезень в Україні - Кривцун, М. О.; Петрушов, В. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
В даній статті розглядаються проблеми реалізації транзитного потенціалу України. Проаналізовано стан інфраструктури, виявлені проблеми в транспортному комплексі держави. Автором показані недоліки транспортно-експедиційного обслуговування, приведена класифікація інтермодальних терміналів та принципи їх розміщення і модель розрахунку інтермодального перевезення.