Язык проектирования модели поведения сложной системы управления - Харченко, С. Л. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
У статті розглянуто питання створення моделі поведінки складної системи керування назасадах формальної мови проектування. Це забезпечило візуалізацію використовуваногопаралелізму у моделі поведінки системи керування і показало можливі послідовності дій (траси)при виконанні. Отримана модель поведінки може бути використана при виконанні верифікації тавалідації керуючої програми системи.