Маневры орбитальных переходов группы космических аппаратов с использованием малой тяги - Коломиец, Н. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2013)
Розглянуто моделі маневрів формування й утримання груп космічних апаратів з двигунамималої тяги. Основним завданням є розробка програми управління двигунами, оптимізованої щодомінімальних витрат палива. У роботі розглянуто метод побудови оптимальних траєкторій щодоорбіт з високим значенням ексцентриситету. Для демонстрації рішення даної задачі були взяті різніконфігурації маневрів при формуванні та утриманні космічних апаратів