Реагент для розчинення асфальто-смолистих і парафінових відкладень з свердловинного обладнання газонафтових промислів - Крамарев, С. О.; Мельник, А. П.; Малік, С. Г.; Матвєєва, Т. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
В роботі наведено результати пошуку нового реагенту для розчинення асфальто - смолистих і парафінових відкладень (АСПВ) з свердловинного обладнання газонафтових промислів. Знайдено співвідношення компонентів, які входять до складу цього реагенту, і проявляють синергетичний ефект розчинності АСПВ.