Дослідження деформованого стану металу гнутих профілів замкненого перетину - Коворотний, Т. Л.; Забара, О. С.; Плєснецов, Ю. О.; Любімов, М. C. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На основі повних факторних експериментів 22 отримано розрахунково-експериментальнумодель, що дозволяє визначати основні технологічні параметри процесу валкової формовкигнутих профілів замкненого поперечного перетину. Перевірка адекватності моделі показала,що отримані рівняння можуть бути використані для розрахунку потоньшення та кутапруження металу у процесі валкової формовки гнутих профілів замкненого поперечногоперетину