Экспериментальные исследования формоизменения и энергосиловых параметров прокатки периодических профилей - Плеснецов, Ю. А.; Горобей, Н. Р. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На основі повного факторного експерименту 23 отримана розрахунково-експериментальнамодель, яка дозволяє визначати висоту ребер періодичного профілю, що формується, зусиллята момент прокатки. Перевірка адекватності моделі за допомогою критерія Фішера показала,що отримані рівняння можуть бути використані для розрахунку технологічних таенергосилових параметрів процесу прокатки кутових періодичних профілів з оребренням зобох боків