Проведении ультразвукового контроля тонкостенных стальных изделий транспортных средств - Зубенко, Д. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
При ультразвуковому контролі тонкостінних виробів істотне значення має створення такихумов, щоб настроїти їх параметри, які найбільш повно відображають особливості проведенняконтролю на реальному об'єкті, і при цьому максимально спрощують процес підготовки донього. Наведено теоретичне обгрунтування переходу від налаштування граничної чутливостіпо трубках до налаштувань за двогранних кутах еталонів.