Система контроля тезауруса сообщения как инструмент преодоления семантического барьера виртуальной команды проекта - Кармазина, Л. Л. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Запропоновано інструмент подолання семантичного бар’єру в віртуальних командах проекту– систему контролю тезауруса повідомлення, яка дозволяє створити єдиний інформаційнийпростір віртуальної команди проекту шляхом автоматизованого обчислення невідомихтермінів для єдиного тезаурусу проекту (ЄТП), яка також служить для розширення ЄТП.