Підвищення ефективності систем автоматичного регулювання за рахунок врахування обмежень керованого сигналу - Бунке, О. С.; Степанець, О. В.; Фоменко, Б. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У роботі запропоновано використання алгоритмів керування в нелінійних системах з врахуванням обмежень на керований сигнал. Представлені алгоритми на основі корекції роботи ПІ - та IMC - регуляторів з компенсацією інтегрального насичення.