Застосування методів багатокритеріальної оптимізації в проектуванні мереж моніторингу стану атмосферного повітря - Статюха, Г. О.; Безносик, Ю. О.; Бойко, Т. В.; Бугаєва, Л. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У статті вирішується проблема оптимального розміщення постів спостереження, що забезпечує одержання максимуму інформації при мінімумі витрат на встаткування й експлуатацію моніторингової мережі атмосферного повітря