Залучення процесу оптимізації коду, як компоненти при функціонуванні складних відкритих систем - Козуб, Н. О.; Чорний, С. Г.; Райко, Г. О. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розглянуто аспекти застосування процесу рефакторінгу та оптимізації коду при проектуванні складних відкритих систем. Розглянуто окремі фактори, які слід враховувати при прогнозуванні та управління стабільним розвитком регіону.