Застосування експертних систем у вирішенні задачі управління продуктивністю обчислювальних ресурсів білінгової системи мобільного оператора - Кукленко, Д. В.; Захаренко, Г. М. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
В статті проаналізовано причини збільшення навантажень на обчислювальні ресурси мобільних операторів. Запропоновано підхід для вирішення задачі управління продуктивністю обчислювальних ресурсів за допомогою створення інформаційно-аналітичної системи з експертною системою у якості головної компоненти.