Розробка майонезу, збалансованого за складом поліненасичених жирних кислот - Бєлінська, А. П.; Кричковська, Л. В.; Черевична, Н. І.; Зекунова, Т. І. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розглянуто питання удосконалення жирової основи майонезів. Досліджено органолептичні, фізико-хімічні та мікробіологічні показники майонезу зі збалансованим складом поліненасичених жирних кислот. Визначено, що стабільність до окисної псування розробленого продукту збільшилася в 2,8 раз по порівняно контролем.