Обеспечение качества эксплуатационных характеристик тепловых машин при использовании пленочных термопреобразователей - Яцишин, Б. П.; Миколайчук, А. Г.; Байцар, А. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Для забезпечення якості експлуатаційних характеристик теплових машин запропоновановикористання мініатюрних плівкових термоперетворювачів на основі германідов 3d (Co, Fe, Ni) і 5d (Hf) перехідних металів, що дає можливість відстежувати зміни температури в важкодоступних вузлах таких об'єктів. Висока відтворюваність електрофізичних характеристик і чутливість до зміни температури, їх тимчасова стабільність досягаються шляхом зміни структури конденсатів. Термобатареї, зібрані на основі цих елементів, відрізнялися хорошою стабільністю експлуатаційних характеристик.