Система факторов, влияющая на качество продукции литейного производства - Залога, В. А.; Дынник, О. Д.; Ивченко, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розроблена система чинників, що впливають на якість ливарного виробництва, яка дозволяєспростити вітчизняним машинобудівним підприємствам процедуру ухвалення рішень попошуку оптимального рішення, пов'язаного як із забезпеченням і/або підвищенням якості будь-якого процесу у виробничій системі, в даному випадку заготовчого, так іконкурентоспроможності підприємства в цілому