Тепловое загрязнение земли – прогноз сбывается - Клименко, В. Н.; Касаткин, А. А. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Показано, що вирішення проблеми теплового забруднення Землі, як однією з найважливішихпроблем початку ХХI століття, можливо лише на комплексній основі. У цьому комплексі -наукові, технічні, агрономічні, соціальні проблеми. Їх рішення зажадає не тільки великихвитрат праці, енергії, капіталовитрат, але і узгодженості дій людей всього світу.