Оптимальное планирование эксперимента при исследовании технологического процесса приготовления попкорна в микроволновой печи - Костенко, Е. М.; Кошевой, Н. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
На прикладі дослідження технологічного процесу приготування попкорну в мікрохвильовій печіпоказана ефективність оптимального за вартісними витратами планування експерименту. Прицьому використовувалися наступні методи оптимізації планів багатофакторних експериментів:аналіз перестановок рядків початкової матриці планування експерименту, випадковий пошук,метод гілок і меж. Кращі результати отримані при використанні метода гілок і меж