Функция плотности распределения годности размеров - Куприянов, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Пропонується більш загальна система контролю, чим існуюча стандартна система допусків. Вона побудована з метою поліпшення якості продукції, за рахунок виготовлення більшої частки деталей з близькими до оптимального розміру.