Методы экспериментального оценивания показателей качества образовательного процесса - Малышкина, Е. С.; Егоров, А. Б.; Костенко, М. С. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Стаття присвячена оцінюванню якості процесів навчання у внз. Розроблено методи оцінюванняпараметрів якості процесу навчання (результативності студента, параметра викладання). Експе-риментально підтверджена адекватність теоретичної моделі, яка була отримана раніше. Проде-монстрована можливість використання методу найменших квадратів при оцінюванні параметріввикладання, які основані на статистичних даних з невідомим законом розподілу та виміряних упорядковій шкалі