Влияние факторов природной среды на функциональное состояние человека-оператора - Мигаль, Г. В.; Протасенко, О. Ф. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Показано, що інтерпретація інформації, отриманої в результаті вимірювань параметрів вбіоритмологічних БАТК, за допомогою характеристичних ознак і нерівностей, дає можливістьоцінити зміни в роботі біоритмів організму людини і на підставі цього зробити висновок простан природного середовища.