Обоснование законов распределения ведущих размерных признаков для совершенствования антропологической стандартизации - Рябчиков, Н. Л.; Мураховская, Е. Ю. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У роботі виділені розмірні ознаки, необхідні для аналізу, побудовані гістограми розподілівданих ознак, проведений аналіз різних математичних законів розподілу статичних величин іобгрунтована методика внесення змін в стандарти на основі обліку реальних законів розподілурозмірних ознак