Электромагнитная обстановка в компьютерных классах, ее контроль и методы нормализации - Сахацкий, В. Д. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Приведені результати експериментального дослідження електромагнітної обстановки (ЕМО),що створюється комп'ютерами в учбових приміщеннях. Показано, що залежно від місцярозташування комп'ютера міняються розміри створюваної ним зони небезпечноговипромінювання, приведені рекомендації по контролю ЕМО і методам її нормалізації.