Методика оцінки якості виробів із вторинних полімерів - Мартинюк, М. М.; Яцишин, Б. П.; Солоп, М. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розглянуто порядок і способи проведення товарознавчої оцінки якості полімерних матеріалів із вторинної сировини. Показано можливості використання статистичних методів забезпечення якості для проведення відбору зразків для оцінювання якості виробів та подальшого моделювання. Встановлено зміни показників якості при старінні полімерних матеріалів із вторинної сировини та їх взаємозв’язок із фізико-хімічних властивостями досліджуваних матеріалів.