Алюминиевые сплавы и альтернативные материалы для поршней - Таран, С. Б.; Акимов, О. В.; Марченко, А. П. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Розглянуті традиційні та найбільш перспективні матеріали для виготовлення поршнів двигунів.Поєднання високих механічних, ливарних властивостей і підвищеної теплопровідності робитьперспективним застосування різних марок чавунів для поршнів ДВЗ, працюючих в умовахскладних робочих термоциклічних навантажень.