Nuclear power plants as the balancing source in fulfillment of energy requirements – forecast up to 2030 - Iwaszczuk, N.; Mieczysławа, Solińska Solińska.Mieczysławа (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
Енергетичний менеджмент, який у більшості країн світу базується на кам’яному вугіллі таспоживанні лініту, повинен зазнати змін до 2030 року, а видобування енергії з природного газу,як більш екологічно чистого джерела енергії, повинно збільшитися. Прогнози для Польщі до2030 року, враховуючи зростання національних потреб і вимог (згідно Директив Євросоюзу)щодо зниження екологічного забруднення, показують, що в енергетичний баланс країнинеобхідно ввести ядерну енергетику. Стаття показує, що теперішня влада, на відміну відпопередньої, почала враховувати потреби використання відновлювальної та ядерної енергетики,що раніше ігнорувалося з огляду на виробників енергії з кам’яного вугілля. У статті такожнаведено найновіші дані про частку ядерної енергії в енергетичних балансах різних країн.