Управление функциональным состоянием субъекта труда как основа обеспечения безопасности профессиональной деятельности - Филенко, И. А.; Иванов, В. Г.; Иванов, С. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2010)
У роботі розглядаються функціональні стани суб'єкта праці, як чинник забезпечення безпекипрофесійної діяльності. Сформульовані принципи управління функціональними станами працівників, що виконують діяльність в несприятливих, особливих або екстремальних умовах.Обговорюються методи діагностики і регуляції несприятливих функціональних станів.Запропонована концепція створення центрів нормалізації функціональних станів.