Комплексний підхід до оцінки екологічного ризику для здоров'я населення при впливі викидів паливно-енергетичного комплексу України - Коваленко, Григорий Дмитриевич; Хабарова, Анна Владимировна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Обґрунтовано застосування розробленої методики комплексної оцінки екологічного ризику при впливі хімічних та радіаційних факторів на навколишнє середовище та здоров'я населення, яка дозволить оцінити раніше недостатньо вивчену хімічну та радіаційну складові в реалізації екологічного ризику при нормальній експлуатації паливно-енергетичного комплексу. Наведено порівняльну оцінку екологічного ризику для здоров'я населення при впливі викидів ТЕС і АЕС у приземному шарі атмосферного повітря