Нові підходи до моніторингу довкілля буковинських Карпат - Солодкий, В. Д.; Масікевич, Ю. Г.; Моісеєв, В. Ф.; Пітак, І. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Запропоновано ландшафтні підходи до вдосконалення функціонування системи моніторингу Буковинських Карпат та оцінки впливу на природне довкілля в процесі реалізації Стратегії виконання Рамкової конвенції про охорону та сталий розвиток Карпат