Вимірювальний комплекс дециметрового діапазону для діагностики умов поширення радіохвиль в атмосфері - Коловоротный, А. Л.; Горобец, В. Н.; Гончаренко, Ю. В.; Рымарь, С. И. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розроблено вимірювальний комплекс на базі приймального модуля Trimble Copernicus II. Комплекс працює на частоті 1575 МГц та має 12 каналів для безперервного стеження за супутниками. Вимірювальний комплекс дозволяє приймати первинні данні, які характеризують канал зв’язку між супутником та GPS приймачем. Він відрізняється високими технічними показниками та має порівняно невелику вартість