Радіометричний аналіз сировини. Інформаційні методи сортування відходів - Бредихин, В. Н.; Червонный, И. Ф.; Кушнерова, Е. Ю.; Цыганкова, О. В.; Егоров, С. Г. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Розглянуто технології та апаратурне оформлення при радіометрічному сортуванні відходів кольорових металів. Виконаний аналіз пристроїв формування покускової подачі відходів у зону ідентифікації і механізми виділення кусків з потоку - сепарація на метали та сплави