Використання математичних методів в передпроектної оцінці підприємства - Климова, Татьяна Владимировна (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
Математичні методи прискорюють проведення аналізу, сприяють повнішому обліку впливу чинників на результати діяльності, підвищенню точності обчислень, підвищенню можливості ухвалення чіткіших рішень.У статті приведений алгоритм здобуття математичної моделі передпроектної оцінки підприємства в неявному вигляді, що дозволяє оцінити набір тих основних параметрів, при яких можна оцінити стан підприємства в будь-який фіксований момент часу t