Синтез оптимальної системи вимірювання коефіцієнта динамічності мостових споруд - Барчан, Віталій Володимирович (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2012)
У роботі синтезована оптимальна система вимірювань коефіцієнта динамічності мостових споруд. В основі оптимальної системи лежить методика комплексування вимірювачів, робота яких ґрунтується на різних фізичних принципах. Підвищення точності вимірювань коефіцієнта динамічності мостових споруд досягається за рахунок підвищення точності вимірювання динамічного прогину