Синтез 1,8-біс (нафталімідоксі) -3,6-діоксаоктану - Штамбург, В. В.; Успенский, Б. В.; Штамбург, В. Г.; Анищенко, А. А.; Мазепа, А. В. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
1,8-Біс(нафталімідоокси)-3,6-діоксаоктан синтезовано реакцією 1,8-дибром-3,6-діоксаоктану з натрієвою сіллю N-гідроксинафталіміду