Жири, що використовуються для фритюру, проблеми якості та безпеки - Демидов, И. Н.; Кузнецова, Л. Н. (Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 2011)
Проведено аніліз досліджень по використанню фритюрних жирів для процеса жаріння. А також їх фізико-хімічних показників для підтверження гарантії якості. Дана оцінка нормативної бази України, згідно якої контролюють якість жиру для фритюра під час жаріння. Виявлена проблема відсутності сучасного документа для контролю якості фритюрного жиру. Сформулювані основні вимоги до показників якості жирів, які використовують в якості фритюру