Використання барди у технології виробництва житньо-пшеничного хліба

Автор(и)

  • Nadiia Lobachova Сумський національний університет, Україна https://orcid.org/0000-0003-2339-8341
  • Sergiy Sabadash Сумський національний аграрний університет, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/2413-4295.2017.07.25

Ключові слова:

післяспиртова барда, кукурудза, біоетанол, білок, закваска, хліб

Анотація

У статті проаналізовано сучасний стан та перспективність переробки післяспиртової барди. – вторинного продукту при виробництві біоетанола з кукурудзи, обґрунтовано і досліджено шляхи її використання в хлібопекарській промисловості. Наведено харчовий потенціал продукту. Для проведення науково-дослідних робіт із сушіння післяспиртової барди було розроблено технологічний процес та технологію житньо - пшеничного хліба на заквасках. Досліджено склад мікрофлори житніх заквасок та їх роль у формуванні якості хліба.

 

Біографія автора

Nadiia Lobachova, Сумський національний університет

к.т.н., доцент кафедри технології харчування СНАУ

Посилання

Sazhin, B. S., Sazhin, V. B. Scientific Principles of Drying Technology , New York, 2007.

Pat. aninvention RUS 2472356. Food product and a method of treating dry grain stillage used for food / Berezin A. O, Syrchina N. V, Odintsov N. I - Stated. 18.10.2011; publ. 20.01.2013.

Pat. aninvention RUS 2533155. Food product with a food additive and a method for obtaining / Odintsov N. I, Kulemin L. M, Boiko E. R - Zayavl. 08.02.2013; publ. 20/11/2014.

Pat. aninvention RUS 2410874. A method for preparingth eleaven for bread / Ashirova Y. A, Tsiganova T. B - Stated. 11.08.2009; publ. 10.02.2011.

Sabadash, S. M. Development of the drying process of DDGS on inert bodies and withdrawal criteria dependence / S. M. Sabadash, A. R. Jacoba, D. D. Kazakov // East European journal of advanced technologies , 2015, № 1, P. 65-70. – doi:10.15587/1729-4061.2015.38056.

Togrul, H. Suitable Drying Model for Infrared Drying of Carrot // Journal of Food Engineering, 2006 , Vol. 77, issue 3 , P. 610–619.

Ashirova, Y. A. The use of DDGS from Jerusalem artichoke in bread technology // Bakery. 2009, №10, p.46-47.

Tsyganov, T. B., Ashirova, Y.A. Development of the technology of dryan acid-based product ryesour dough with DDGS from artichoke // Innovation trendsin food technologies / Materials of III international scientific-practical conference / Pyatigorsk, RIA-CMS, 2009, р. 273-276.

Tsyganova, T. B., Ashirova, J. A. Alternative raw materials in the technology of rye prepared // Collection of scientific articles / Іnternational scientific - educational forum "Formation of innovation environment on the basis of the development of professional communities and self-regulatory agribusiness organizations, food industry and industrietore" / M: MGUTU, 2009 , pp. 202-205.10.

Doymaz, J. Convective Air Drying Characteristic of Thin Layer Carrots [Text] // Journal of Food Engineering , 2004 , Vol. 61, Issue 3, P. 359. – doi: 10.1016/s0260-8774(03)00142-0.

Cherevko, A., Kiptelaya, L., Zagorulko, A. Modelling of thermal flow distribution in the infrared dryer // The Advanced Science Journal, 2014, Issue 9, P. 183−186.

Hatamipour, M. S., Mowla D. Shrinkage of Carrots during Drying in an Inert Medium Fluidized Bed [Text] // Journal of Food Engineering , 2003 , Vol. 55, Issue 3 , P. 247–252. – doi: 10.1016/s0260-8774(02)00082-1.

Togrul, H. Suitable Drying Model for Infrared Drying of Carrot [Text] // Journal of Food Engineering, 2006, Vol. 77, Issue 3, P. 610–619. – doi:10.1016/j.jfoodeng.2005.07.020.

Abe, T., Afzal, T. M. Thin Layer Infrared Radiation Drying of Rough Rice [Text] // Journal of Agricultural Engineering Research , 1997 , Vol. 67, Issue 4 , P. 289–297. – doi: 10.1006/jaer.1997.0170.

##submission.downloads##

Опубліковано

2017-05-04

Як цитувати

Lobachova, N., & Sabadash, S. (2017). Використання барди у технології виробництва житньо-пшеничного хліба. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (7(1229), 181–186. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2017.07.25

Номер

Розділ

Хімічні та харчові технології, екологія