Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску

Автор(и)

  • І. В. Левчук
  • О. М. Гетманцев
  • А. П. Мельник

Анотація

Досліджено реакцію взаємодії діетаноламіну з бджолиним та рослинним восками при мольному відношенні реагентів 1:1 і температурах 483, 503 та 523 К впродовж двох годин. Визначено фракційний склад продуктів реакції. Виділено вищі жирні спирти, які утворюються в процесі реакції. Оцінено фізико-хімічні показники одержаних спиртів.

##submission.downloads##

Як цитувати

Левчук, І. В., Гетманцев, О. М., & Мельник, А. П. (2011). Одержання вищіх жирних спиртів реакцією амідування рослинного воску. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 1(58), 56–59. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/46191

Номер

Розділ

Технології органічних і неорганічних речовин та екологія