Фізичні властивості колоїдно-пористих харчових систем

Автор(и)

  • Svitlana Shapoval Kyiv National University of Trade and Economics, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/2413-4295.2017.53.23

Ключові слова:

реологія, деформація, колоїдно-пружна харчова система, теплове поле, фізико-математична модель

Анотація

Проведено комплексне дослідження реологічних властивостей колоїдно-пористих харчових систем з використанням Багатофункціонального вимірювального модульного приладу «МІГ-1.3». Зафіксовано функціональну залежність зміни релаксаційної сили та температурного поля в зразку під час осьової деформації стиснення у форматі реального часу. Отримано рівняння швидкості зміни деформаційної сили та швидкості поширення теплового поля. Отримані результати узгоджені з товарознавчими критеріями якості

Посилання

Lee, S. K., Anema S., Klostermeyer H. The influence of moisture content on the rheological properties of processed cheese spreads. International journal of food science & technology, 2004, 39, 7, P. 763-771. – doi: 10.1111/j.1365-2621.2004.00842.x.

Shapoval, S., Romanenko, R. P., Forostyana, N. P. Diagnostika fizichnih vlastivostey harchovih productov, Кiev, KNTEU, 2017, 192 p.

Shapoval, S. Improved method to determine structural-mechanical properties of turkey meat at axial deformation. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2017, 1(10 (85)), Р .63-69. – doi: 10.15587/1729-4061.2017.93453.

Antushko, D., Motuzka, Yu., Romanenko, R. P. Reologichni vlastivosti productiv dlya enteralnogo harchuvannya. Тovari i rinki, 2013, 1, P. 125-130.

Krivoruchko, M, Forostyana, N. Reologichni vlastivosti pshenichnogo tista z kokosovoyu klitkovinoyu. Тovari i rinki, 2016, 2, P. 177–184.

Shapoval, S. L., Forostyana, N. P., Litvin, Yu. V., Romanenko, R. P. Laboratorniy practicum z vikonannya naukovo-doslidnih robit. КNTEU, 2013, 85 P.

Sydorenko, O., Bolila, N., Forostyanа, N. Forecasting of structural characteristics of the black sea dogfish depending on a deformation force impulse. Bulletin of NTU "KhPI". Series: New solutions in modern technologies, Kharkiv: NTU "KhPI", 2016, 42 (1214), 205–210. – doi:10.20998/2413-4295.2016.42.33.

Кravchenko, М. М., Romanenko, R. P., Romanovska, O. L. Structurno-mehanichni vlastivosti vipechenih bisquitnih napivfabricativz dodavannyam boroshna “zdorovye” ta poroshku kerobu. Hаrchova nauka ta tehnologia, 2015, P. 37-43. – doi: 10.15673/2073-8684.4/2015.55869.

Anandha Rao, M. Flow and functional models for rheological properties of fluid foods. Rheology of Fluid and Semisolid Foods, 2014, 27-58. – doi: 10.1007/978-0-387-70930-7_2.

Schmitt, C., Turgeon, S. L. Protein/polysaccharide complexes and coacervates in food systems. Advances in colloid and interface science, 2011, 167, 1-2, P. 63-70. – doi: 10.1016/j.cis.2010.10.001.

##submission.downloads##

Як цитувати

Shapoval, S. (2017). Фізичні властивості колоїдно-пористих харчових систем. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (53(1274), 159–164. https://doi.org/10.20998/2413-4295.2017.53.23

Номер

Розділ

Хімічні та харчові технології, екологія