АНАЛІЗ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ПРИНЦИПІВ «БАР’ЄРНИХ» ТЕХНОЛОГІЙ

Автор(и)

  • Л. В. БАЛЬ-ПРИЛИПКО
  • Б. І. ЛЕОНОВА

Анотація

В статті представлено аналітичний огляд концептуальних принципів «бар’єрних» технологій, проведено оцінку перспективності їх практичної реалізації, висвітлено основні принципи оптимальної комбінації «бар’єрів» для створення синергетичного ефекту, з метою використання фундаментальних основ при розробці сучасних інноваційних технологій якісних та безпечних м’ясних продуктів, констатовано, що основні принципи «бар’єрів» можуть бути легко впроваджені в уже існуючі технологічні процеси виробництва м’ясних продуктів.

Посилання

Про затвердження Концепції державної політики у сфері управління якістю продукції (товарів, робіт, послуг): Розпорядження Кабінету Міністрів України від 17.08.2002 р. № 447 [Teкст] // Офіційний вісник України. – 2002. – № 34. – С. 238.

Food: from farm to fork statistics Luxembourg: Publications Office of the European Union 2011 [Text]  164 p.

Robinson, R. K. Encyclopaedia of Food Microbiology. [Text]/ Robinson, R. K, Batt, C. A., Patel, P. D.// Academic Press: NY, 2000.

Стеле Р. Срок годности пищевых продуктов: Расчет и испытание [Текст] / Р. Стеле– СПб.: Профессия, 2006. – 480 с.

Gill, A. O. Interactive inhibition of meat spoilage and pathogenic bacteria by lysozyme, nisin, and EDTA in the presence of nitrite and sodium chloride at 24 °C [Text]/ Gill, A. O., Holley, R. A. // Int. J. of Food Microbiology. – 2003. – 80(3). – P. 251-259.

Leistner, L., Combined methods for food preservation. [Text]/ Leistner, L. // In: Shafiur Rahman, M. (Ed.), Handbook of Food Preservation, Marcel Dekker, New York-1999.-P 457-485.

Gock, M. A.Influence of temperature, water activity, and pH on growth of some xerophilic fungi [Text]/ Gock, M. A., Hocking, A. D., Pitt, J. L, Pulos, P. O. // Int.J. of Food Microbiology. – 2003. – 81(1). – Р.11-19.

Chirife, J. Water activity, water glass dynamics, and the control of microbial growth in foods [Text]/ Chirife, J., Buera, M. P. // Critical Reviews in Food Science and Nutrition . – 1996. – 36(5). – Р. 465-513

Trailer, J.A. Water relations of foodborne bacterial pathogens: an updated review. [Text]/ Trailer, J.A. //J. Food Protect. -1986.-№49- Р: 656-670.

##submission.downloads##

Як цитувати

БАЛЬ-ПРИЛИПКО, Л. В., & ЛЕОНОВА, Б. І. (2015). АНАЛІЗ КОНЦЕПТУАЛЬНИХ ПРИНЦИПІВ «БАР’ЄРНИХ» ТЕХНОЛОГІЙ. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, (48), 154–161. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/42927

Номер

Розділ

Технології та обладнання харчових виробництв