Дослідження товарознавчих показників якості дієтичних добавок антианеіуіічного спрямування при зберіганні

Автор(и)

  • В. О. Акмен
  • В. В. Євлаш
  • Л. О. Чуйко

Анотація

Авторами статті проведено дослідження товарознавчих показників якості дієтичних добавок «Фітогем», «Калгем», «Редгем» та встановлено, що при зберіганні у комбінованій полімерній тарі з металізованим покриттям протягом 12 місяців органолептичні показники, співвідношення форм гемоглобіну та мікробіологічні показники добавок суттєво не змінюються.

Посилання

Петров В. Н. Физиология и патология обмена железа / В. Н. Петров. - Львов : Наука, 1982. - 224 с;

Краснова А. Роль железа в жизнедеятельности человека / Л. Краснова. - Материнство. - 1998. - апрель - С. 34-40;

Пожарийская Л. С. Кровь убойных животных и ее переработка / Л. С. Пожарийская, С. Г. Либерман, В. М. Горбатов. – М. Пищ. пром-сть, 1971. – 424 е.;

Евлаш В.В. Научное обоснование технологии диетической добавки и пищевых продуктов антианемической направленности со стабилизированным гемовым железом : дисс... д-р. техн. наук: 05.18.16. / В.В. Евлаш. - Харьков, 2009. - 381с: 5. Скуратовская О. Д. Контроль качества продукции физико-химическими методами / О. Д. Скуратовская. - М. : ДеЛи принт, 2001. С. 56-57.;

Качественные характеристики биологически активных добавок из модифицированной боенской крови / [И. В. Лерина, В. В. Евлаш, Е. Д. Розанова и др.] // Прогресивні ресурсозберігаючі технології та їх економічне обгрунтування у підприємствах харчування. Економічні проблеми торгівлі : зб. наук, праць у 2-х ч. / ХДУХТ Харк. держ. ун-т харч, та торг. - X., 2003 - 4.1. - С 414-418.;

Гинзбург Л.С. Массовлагообменные характерне гики пищевых продуктов / А.С. Гинзбург, И.С. Савина. - М. : Лёгкая пром-ть, 1982. - 277с.;

A. Zwart, A. Buursma, E.J. van Kampen, B. Oeseburg, P.H.W. van der Ploeg, W.G. Zijlstra A Milti - wavelength spectroholometric Method for the simultaneous determination of five Hemoglobin derivatives // J.Clin.Chem.Clin.Biohem, 1981. – 19, N7. – Р. 457–463.

Медико-биологические гребования и санитарные нормы качества продовольственного сырья и пищевых продуктов № 5061. - М. : Изд-во стандартов, 1990. - 186 с.

##submission.downloads##

Як цитувати

Акмен, В. О., Євлаш, В. В., & Чуйко, Л. О. (2010). Дослідження товарознавчих показників якості дієтичних добавок антианеіуіічного спрямування при зберіганні. Вісник Національного технічного університету «ХПІ». Серія: Нові рішення у сучасних технологіях, 1(46), 46–50. вилучено із http://vestnik2079-5459.khpi.edu.ua/article/view/46807